Salut!

Sunt Mircea Dragos, fotograf profesionist.

ZEN_0354_Mica

Selectia fotografiilor de pe site-ul de evenimente a fost o munca laborioasa si dificila. Nu este usor sa selectezi din 17 ani de activitate, cele mai reprezentative fotografii.

Mai grea decat selectia a fost redactarea textului de prezen

tare. Initial m-am gandit sa scriu aceste randuri in ordinea cronologica a evenimentelor, asemeni unui CV care sa prezinte etapele evolutiei mele profesionale de maniera stricta, insa am renuntat. Nu numarul de cursuri urmate, diplomele obtinute si expozitiile avute intereseaza in cele din urma vizitatorii site-ului. Esential pentru orice vizitator sunt fotografiile si motivele care au stat la baza optiunii mele pentru fotografie. Deseori sunt intrebat daca fotografia este profesia mea si raspund ca este profesia si pasiunea vietii meleā€¦

De ce pasiunea vietii? Pentru a raspunde la aceasta intreabare, va invit sa vizitati Gallery. De mic am fost atras de fotografie. Primul contact cu tehnica fotografica l-am avut la 12 ani, cu ajutorul profesoarei de fizica. Au urmat apoi studiile, cursurile de specialitate, expozitiile, premiile, lucrul intr-un laborator foto si contactul cu fotografi de la marile agentii de presa si cotidiene din Bucuresti. Nu a trecut mult timp pana la primele proiecte ca fotograf: primele nunti, botezuri, aniversari, petreceri de copii, sedinte foto pentru copii in studio sau in aer liber.

Fotografia este inainte de toate, o meserie de artizan. Evident, exista fotografi celebri, dar si mai putin celebri. Tehnica si regulile de baza sunt aceleasi pentru toti, invatate si respectate, insa diferenta o face creativitatea, abordarea personala, sustinuta de echipament foto performant. La toate acestea se mai adauga pasiunea pentru acest domeniu si astfel, a-mi face meseria devine un lux, o sansa rara de care nu toti se bucura: sansa de a face din pasiunea vietii, meseria de zi cu zi.

In incheiere, as vrea in cateva cuvinte sa vorbesc despre scopul realizarii acestui site. Scopul este dublu: pe de o parte, sa impart aceste fotografii facute din pasiune si profesionalism cu cei interesati, iar pe de alta parte pentru a prezenta munca mea in vederea unei viitoare colaborari. Pentru mai multe detalii in acest sens, va invit sa vizitati pagina Servicii si Preturi.